Smotanové šťuchané zemiaky
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 15408x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
200 ml | smotana |
1 kg | nové zemiaky |
2 strúčiky | cesnak |
1 ks | malá cibuľa |
1 ks | zelená časť póru |
podľa potreby: | |
80 g | maslo |
soľ |
Postup prípravy receptu
Nové zemiaky očistíme, umyjeme, uvaríme v šupke do mäkka a olúpeme. Cesnak a cibuľu zbavíme šupiek a usekáme najemno. Zelenú časť póru nakrájame na veľmi jemné kolieska. Na rozpustenom masle zvoľna osmažíme cibuľku do ružova, pridáme cesnak, teplé zemiaky, pór a soľ. Všetko zalejeme smotanou, zahrejeme a rozšťoucháme. Šťouchané zemiaky so smotanou a pórom podávame ako prílohu k hydinovému mäsu. Pre zachovanie vitamínov nie je potrebné uvarené nové zemiaky lúpať.