Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Smotanové šťuchané zemiaky

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 15408x
Smotanové šťuchané zemiaky

Šťouchané nové zemiaky so smotanou a pórom.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Smotanové šťuchané zemiaky
recept Smotanové šťuchané zemiaky
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 3x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

200 ml smotana
1 kg nové zemiaky
2 strúčiky cesnak
1 ks malá cibuľa
1 ks zelená časť póru

podľa potreby:

80 g maslo
soľ

Postup prípravy receptu

Nové zemiaky očistíme, umyjeme, uvaríme v šupke do mäkka a olúpeme. Cesnak a cibuľu zbavíme šupiek a usekáme najemno. Zelenú časť póru nakrájame na veľmi jemné kolieska. Na rozpustenom masle zvoľna osmažíme cibuľku do ružova, pridáme cesnak, teplé zemiaky, pór a soľ. Všetko zalejeme smotanou, zahrejeme a rozšťoucháme. Šťouchané zemiaky so smotanou a pórom podávame ako prílohu k hydinovému mäsu. Pre zachovanie vitamínov nie je potrebné uvarené nové zemiaky lúpať.

Komentáre k receptu Smotanové šťuchané zemiaky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty