Smotanové srdiečka
- cukrovinky
- polská kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 70788x
Veľmi krehké a jemné sušienky, ktoré trochu pripomínajú lístkové cesto, ale ich príprava je jednoduchá a rýchla.
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
5 lyžíc | kyslá smotana |
270 g | muka |
250 g | maslo |
1 ks | žĺtok |
na ozdobu: | |
hnedý cukor | |
na potření: | |
1 ks | bielok |
Postup prípravy receptu
Z múky, masla, kyslej smotany a žĺtka vypracujeme cesto Cesto rozvaľkáme na hrubší plát 4 - 5 mm a formičkou vykrajujeme srdiečka alebo iné tvary. Srdiečka potom potrieme bielkom a posypeme hnedým cukrom. Môžeme použiť aj biely cukor kryštál. Smotanová srdiečka kladieme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 175 ° C asi 10 minút do ružova. Dávame pozor, aby nezhnedli. Smotanová srdiečka necháme trochu vychladnúť a môžeme sa do nich pustiť.