Smotanové rezy Margot
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 148150x
Rezy Margot, ako názov napovedá, sú, okrem iného, zo šľahačky a čokoládové tyčinky. Chutia výborne a ich príprava je naozaj jednoduchá.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1 hrnek | cukor múčka |
1/2 hrnku | olej |
2 hrnky | hladká múka |
1/2 hrnku | mlieko |
1 balíček | prášok do pečiva |
1 balíček | vanilkový cukor |
2 ks | vajcia |
100 g | čokoláda Margot |
250 ml | šľahačka |
na potření: | |
ľubovoľný džem |
Postup prípravy receptu
Do misy nastrúhame čokoládu Margot. Pridáme, múku, práškový cukor, vanilkový cukor, prášok do pečiva a nespevnenej zmes premiešame. Prilejeme šľahačku, olej, mlieko a znovu dôkladne zamiešame. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný hlboký plech, alebo do väčšej okrúhle koláčové alebo tortovej formy. Smotanové rezy Margot pečieme v predhriatej rúre asi 35 minút. Upečené smotanové rezy Margot necháme vychladnúť, potom ich potrieme pikantným džemom a pocukrujeme. Odporúčam džem z červeného alebo čiernych ríbezlí. Ak je ozdobíme ešte šľahačkou, získame výborný zákusok.