Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Smotanové provensálske zemiaky

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 28369x
Smotanové provensálske zemiaky

Recept na vynikajúcu prílohu alebo hlavný chod z zemiakov.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Smotanové provensálske zemiaky
recept Smotanové provensálske zemiaky
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks cibula
olivový olej
provensálske korenie
8 ks zemiaky
0,5 ks cuketa
100 ml smotana na šľahanie
soľ

Postup prípravy receptu

Zemiaky ošúpeme, umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky asi 3 - 5 mm široké. Cibuľu a cuketu očistíme. Cibuľu nakrájame na pol kolieska, cuketu na kocky. Rúru rozohrejeme na 170 ° C. Plech vyložíme papierom a ľahko potrieme olejom. Na neho rozložíme zemiaky. Zemiaky zľahka osolíme, okoreníme provensálskym korením a pokvapkáme olejom. Plech s zemiaky vložíme do predhriatej rúry. Asi po 15 minútach zemiaky posypeme cibuľou s cuketou, ľahko prelejeme smotanou a zapekáme ďalších 10 minút. Nastrúhame si parmezán a smotanové zemiaky ním potom posypeme. Smotanovej provensálske zemiaky zapekáme ešte asi 10 minút alebo podľa potreby. Smotanové provensálske zemiaky podávame ako prílohu k pečenému či smaženému mäsu alebo ako samostatné jedlo so zeleninovým šalátom.

Komentáre k receptu Smotanové provensálske zemiaky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty