Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Smotanové provensálske zemiaky

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 27942x
Smotanové provensálske zemiaky

Recept na vynikajúcu prílohu alebo hlavný chod z zemiakov.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Smotanové provensálske zemiaky
recept Smotanové provensálske zemiaky
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

0,5 ks cuketa
100 ml smotana na šľahanie
soľ
1 ks cibula
olivový olej
provensálske korenie
8 ks zemiaky

Postup prípravy receptu

Zemiaky ošúpeme, umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky asi 3 - 5 mm široké. Cibuľu a cuketu očistíme. Cibuľu nakrájame na pol kolieska, cuketu na kocky. Rúru rozohrejeme na 170 ° C. Plech vyložíme papierom a ľahko potrieme olejom. Na neho rozložíme zemiaky. Zemiaky zľahka osolíme, okoreníme provensálskym korením a pokvapkáme olejom. Plech s zemiaky vložíme do predhriatej rúry. Asi po 15 minútach zemiaky posypeme cibuľou s cuketou, ľahko prelejeme smotanou a zapekáme ďalších 10 minút. Nastrúhame si parmezán a smotanové zemiaky ním potom posypeme. Smotanovej provensálske zemiaky zapekáme ešte asi 10 minút alebo podľa potreby. Smotanové provensálske zemiaky podávame ako prílohu k pečenému či smaženému mäsu alebo ako samostatné jedlo so zeleninovým šalátom.

Komentáre k receptu Smotanové provensálske zemiaky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2022 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty