Smotanové provensálske zemiaky
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 28369x
Recept na vynikajúcu prílohu alebo hlavný chod z zemiakov.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | cibula |
olivový olej | |
provensálske korenie | |
8 ks | zemiaky |
0,5 ks | cuketa |
100 ml | smotana na šľahanie |
soľ |
Postup prípravy receptu
Zemiaky ošúpeme, umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky asi 3 - 5 mm široké. Cibuľu a cuketu očistíme. Cibuľu nakrájame na pol kolieska, cuketu na kocky. Rúru rozohrejeme na 170 ° C. Plech vyložíme papierom a ľahko potrieme olejom. Na neho rozložíme zemiaky. Zemiaky zľahka osolíme, okoreníme provensálskym korením a pokvapkáme olejom. Plech s zemiaky vložíme do predhriatej rúry. Asi po 15 minútach zemiaky posypeme cibuľou s cuketou, ľahko prelejeme smotanou a zapekáme ďalších 10 minút. Nastrúhame si parmezán a smotanové zemiaky ním potom posypeme. Smotanovej provensálske zemiaky zapekáme ešte asi 10 minút alebo podľa potreby. Smotanové provensálske zemiaky podávame ako prílohu k pečenému či smaženému mäsu alebo ako samostatné jedlo so zeleninovým šalátom.