Smotanové kurča na paprike
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 147192x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 lyžice | mletá sladká paprika |
1 lyžica | hladká múka |
soľ | |
250 ml | sladká smotana |
1 ks | kurča |
1 ks | cibule (veľká) |
nové korenie | |
celý čierne korenie | |
mleté biele korenie | |
50 g | maslo |
koreňová zelenina | |
2 ks | bobkový list |
Postup prípravy receptu
Kurča očistíme a umyjeme. Potom ho vložíme do väčšieho hrnca a zalejeme studenou vodou. Kurča musí byť celé ponorené. Koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame na kúsky. Zeleninu pridáme ku kurčaťu. Vsypeme korenie, nové korenie a bobkový list. Všetko osolíme a privedieme k varu. Potom plameň znížime a kurča uvaríme domäkka. Uvarené kurča necháme vo vývare vychladnúť. Kožu stiahneme, mäso oberte a nakrájame na malé kúsky. Cibuľu olúpeme a nasekáme najemno. V hrnci rozohrejeme maslo a cibuľu na ňom pomaly osmažíme. Vsypeme mäso, zaprášime ho paprikou a premiešame. Ihneď podlejeme asi 250 ml vývaru z kurčaťa, podľa chuti osolíme, prikryjeme pokrievkou a asi 10 minút všetko dusíme. Z omáčky vyberieme mäso a šťavu necháme vysmahnout. Omáčku zaprášime múkou, osmažíme a zalejeme trochou vývaru. Všetko dôkladne premiešame. Potom vlejeme smotanu, premiešame a vložíme späť mäso. Omáčku podľa chuti osolíme, okoreníme a osladíme. Ešte ju krátko povaríme a môžeme servírovať. Smotanové kurča na paprike podávame s houskovým knedľou alebo cestovinami.