Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Smotanové kurča na paprike

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 147247x
Smotanové kurča na paprike

Tradičná česká omáčka podávaná s knedle či cestovinami.

vytlačiť recept Smotanové kurča na paprike
recept Smotanové kurča na paprike sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

koreňová zelenina
2 ks bobkový list
2 lyžice mletá sladká paprika
1 lyžica hladká múka
soľ
250 ml sladká smotana
1 ks kurča
1 ks cibule (veľká)
nové korenie
celý čierne korenie
mleté biele korenie
50 g maslo

Postup prípravy receptu

Kurča očistíme a umyjeme. Potom ho vložíme do väčšieho hrnca a zalejeme studenou vodou. Kurča musí byť celé ponorené. Koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame na kúsky. Zeleninu pridáme ku kurčaťu. Vsypeme korenie, nové korenie a bobkový list. Všetko osolíme a privedieme k varu. Potom plameň znížime a kurča uvaríme domäkka. Uvarené kurča necháme vo vývare vychladnúť. Kožu stiahneme, mäso oberte a nakrájame na malé kúsky. Cibuľu olúpeme a nasekáme najemno. V hrnci rozohrejeme maslo a cibuľu na ňom pomaly osmažíme. Vsypeme mäso, zaprášime ho paprikou a premiešame. Ihneď podlejeme asi 250 ml vývaru z kurčaťa, podľa chuti osolíme, prikryjeme pokrievkou a asi 10 minút všetko dusíme. Z omáčky vyberieme mäso a šťavu necháme vysmahnout. Omáčku zaprášime múkou, osmažíme a zalejeme trochou vývaru. Všetko dôkladne premiešame. Potom vlejeme smotanu, premiešame a vložíme späť mäso. Omáčku podľa chuti osolíme, okoreníme a osladíme. Ešte ju krátko povaríme a môžeme servírovať. Smotanové kurča na paprike podávame s houskovým knedľou alebo cestovinami.

Komentáre k receptu Smotanové kurča na paprike (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty