Smotanové cestoviny s nivou a cesnakom
- hlavné chody
- slovenská kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 20613x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
150 g | niva |
soľ | |
huby | |
60 g | tuk |
250 ml | smotana |
cesnak | |
1 balíček | cestoviny |
250 g | šunka |
mleté čierne korenie | |
cibula |
Postup prípravy receptu
Cibuľu olúpeme a nasekáme nadrobno. Huby očistíme a pokrájame, môžeme použiť aj sterilizované, tie necháme len odkvapkať. Šunku nakrájame. Cibuľku speníme, osmažíme šunku s hríbiky a zalejeme smotanou. Osolíme, okoreníme a necháme krátko povariť. Pridáme aj prelisovaný cesnak. Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Smotanovou omáčkou zmiešame s uvarenými cestovinami, pridáme fragmentované alebo nastrúhanú nivu, dáme do pekáča a ešte krátko v rúre zapečieme. Smotanové cestoviny s nivou a cesnakom podávame ako hlavný chod - na obed či večeru .