Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Smotanová torta s piškótami

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 11543x
Smotanová torta s piškótami

Nepečených piškotových tort je celá rada. Pretože nemám rada presladené múčniky a nerada kombinujem ovocie s čokoládou a smotanou, skúsila som všetko nakombinovať viac ako jednoducho. Výsledok perfektný.

vytlačiť recept Smotanová torta s piškótami
recept Smotanová torta s piškótami sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

krém:

1 lyžica rum
2 - 3 lyžíc trstinový cukor
1 kelímok tvaroh
1/2 lyžičky citrónová kôra
2 kelímky krémová kyslá smotana

na ozdobu:

1 lyžica trstinový cukor
1 balíček tmavá čokoládová poleva

podľa potreby:

piškóty
karobová prášok alebo kakao
rum

Postup prípravy receptu

Pripravíme si okrúhlu formu s odnímateľným okrajom. Plochu vyložíme piškótami, vytoříme 3 vrstvy. Pokvapkáme je rumom. Krém vymiešame z krémovej smotany, tvarohu, citrónovej kôry, rumu a trstinového cukru. Smotanový krém nanesieme na piškóty. Posypeme husto karobovým práškom (v núdzi kakaom). Pokladieme ďalšou vrstvou piškót a ozdobíme - rozpustenou čokoládovou polevou, ktorú pred zatuhnutím posypeme ešte trstinovým cukrom. Smotanový tortu s piškótami dáme vychladiť do chladničky (najlepšie cez noc), nakrájame a podávame ku káve.

Komentáre k receptu Smotanová torta s piškótami (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty