Smotanová torta s piškótami
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 12624x
Nepečených piškotových tort je celá rada. Pretože nemám rada presladené múčniky a nerada kombinujem ovocie s čokoládou a smotanou, skúsila som všetko nakombinovať viac ako jednoducho. Výsledok perfektný.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
krém: | |
2 - 3 lyžíc | trstinový cukor |
1 kelímok | tvaroh |
1/2 lyžičky | citrónová kôra |
2 kelímky | krémová kyslá smotana |
1 lyžica | rum |
na ozdobu: | |
1 lyžica | trstinový cukor |
1 balíček | tmavá čokoládová poleva |
podľa potreby: | |
karobová prášok alebo kakao | |
rum | |
piškóty |
Postup prípravy receptu
Pripravíme si okrúhlu formu s odnímateľným okrajom. Plochu vyložíme piškótami, vytoříme 3 vrstvy. Pokvapkáme je rumom. Krém vymiešame z krémovej smotany, tvarohu, citrónovej kôry, rumu a trstinového cukru. Smotanový krém nanesieme na piškóty. Posypeme husto karobovým práškom (v núdzi kakaom). Pokladieme ďalšou vrstvou piškót a ozdobíme - rozpustenou čokoládovou polevou, ktorú pred zatuhnutím posypeme ešte trstinovým cukrom. Smotanový tortu s piškótami dáme vychladiť do chladničky (najlepšie cez noc), nakrájame a podávame ku káve.