Smotanová torta s jahodami
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 15min.
- recept zobrazen: 134450x
Tento úžasný torta má len jednu nevýhodu. Ako sa do nej pustíme, musíme pár hodín počkať, než vychladne a stuhne.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 kelímky | kyslá smotana |
1 balíček | piškóty |
2 balíčky | vanilkový cukor |
500 g | jahody |
na ozdobu: | |
šľahačka |
Postup prípravy receptu
Čerstvé jahody opláchneme a rozkrájame na polovičky. Môžeme použiť aj jahody mrazené. Tie pred prípravou nerozmrazujeme, necháme len mierne povoliť, aby išli rozkrojiť. Dva balíky vanilkového cukru rozdelíme do troch téglikov hustej kyslej smotany a premiešame. Na dno menšie tortovej formy, alebo sklenené nádoby podobného tvaru, narovnáme vrstvu piškót. Na piškóty rozotrieme 1 téglik smotany, na ňu narovnáme vrstvu jahôd, potom znova vrstvu zo 2. téglika smotany, na ňu piškóty. Poslednú vrstvu, zo 3.kelímku smotany, zdobíme kúsky jahôd. Pripravený tortu z kyslej smotany musíme nechať stuhnúť v chladničke - najlepšie do druhého dňa. Vychladnutý tortu ozdobíme šľahačkou. Tortu pripravený z jahôd mrazených je tiež výborný, ale môže sa stať, že nebude tak pekne držať tvar po rozkrojení, ako tortu, pripravený z jahôd čerstvých. Čerstvé jahody je možné zakúpiť v supermarketoch iv zimnom období.