Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Smotanová torta s jahodami

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 134450x
Smotanová torta s jahodami

Tento úžasný torta má len jednu nevýhodu. Ako sa do nej pustíme, musíme pár hodín počkať, než vychladne a stuhne.

vytlačiť recept Smotanová torta s jahodami
recept Smotanová torta s jahodami
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

3 kelímky kyslá smotana
1 balíček piškóty
2 balíčky vanilkový cukor
500 g jahody

na ozdobu:

šľahačka

Postup prípravy receptu

Čerstvé jahody opláchneme a rozkrájame na polovičky. Môžeme použiť aj jahody mrazené. Tie pred prípravou nerozmrazujeme, necháme len mierne povoliť, aby išli rozkrojiť. Dva balíky vanilkového cukru rozdelíme do troch téglikov hustej kyslej smotany a premiešame. Na dno menšie tortovej formy, alebo sklenené nádoby podobného tvaru, narovnáme vrstvu piškót. Na piškóty rozotrieme 1 téglik smotany, na ňu narovnáme vrstvu jahôd, potom znova vrstvu zo 2. téglika smotany, na ňu piškóty. Poslednú vrstvu, zo 3.kelímku smotany, zdobíme kúsky jahôd. Pripravený tortu z kyslej smotany musíme nechať stuhnúť v chladničke - najlepšie do druhého dňa. Vychladnutý tortu ozdobíme šľahačkou. Tortu pripravený z jahôd mrazených je tiež výborný, ale môže sa stať, že nebude tak pekne držať tvar po rozkrojení, ako tortu, pripravený z jahôd čerstvých. Čerstvé jahody je možné zakúpiť v supermarketoch iv zimnom období.

Komentáre k receptu Smotanová torta s jahodami (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty