Smotanová torta s banánmi
- dezerty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 169269x
Nepečený farebný tortu z kyslej smotany, rumu a banánov. Torta pre každú príležitosť.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
10 lyžíc | rum |
6 ks | Banán |
strúhaná čokoláda | |
2 lyžice | kakao (horké) |
4 balíčky | vanilkový cukor |
kokos | |
2 balíčky | piškóty |
4 kelímky | kyslá smotana |
Postup prípravy receptu
Pripravíme si svetlú časť torte. Do jednej misky vyklopíme dve kyslej smotany, pridáme dva vanilkové cukry, päť lyžíc rumu a zamiešame. Banány nakrájame na kolieska. Teraz si pripravíme tmavú smotanu. Do druhej misky vyklopíme zostávajúce dve smotany, pridáme kakao, zvyšné vanilkové cukry a rum. Všetko zamiešame.
Dno tortovej formy vyložíme piškótami a pomažte svetlú smotanou. Potom na ňu naukladáme banánová kolieska a pomažte je tmavou smotanou. Znovu naukladáme piškóty a potrieme ich svetlú smotanou. Celý postup takto opakujeme - piškóty, svetlá smotana, banánová kolieska, tmavá smotana - kým nevyčerpajú ingrediencie.
Posledná hornú vrstvu ozdobíme strúhaným kokosom alebo strúhanou čokoládou.
Hotový tortu vložíme do chladničky a necháme ho do druhého dňa uležať. Podávame treba so šľahačkou.