Smotanová polievka s lososom
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 23444x
Lososovou polievku so smotanou pripravujeme z mrazených ingrediencií a podávame s bielym pečivom.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
nasekaná petržlenová vňať | |
1 ks | bobkový list |
zeleninová mrazená zmes | |
1 ks | malá cibuľa |
rybie vývar | |
smotana | |
celý čierne korenie | |
1 dl | biele víno |
350 g | mrazený losos |
2 lyžice | hladká múka |
2 lyžice | maslo |
Postup prípravy receptu
Lososa umyjeme, osolíme a necháme rozmraziť. Cibuľu olúpeme a nakrájame na drobné kocky. Rybu a korenia vložíme do studenej vody, privedieme k varu a na miernom ohni pomaly dusíme domäkka. Z vývaru odstránime korenie, vyberieme mäso, ktoré nakrájame na kúsky. Na masle speníme cibuľu, vmiešame múku, orestujeme a zalejeme vínom, ktoré necháme odpariť. Potom zápražku rozmiešame vývarom, pridáme mrazenú zeleninovú zmes do polievok a zvoľna varíme asi 15 minút. Polievku dochutíme soľou, mletým korením a zjemníme smotanou. Vložíme nakrájaného lososa a zasypeme petržlenom. Smetanovo-lososovou polievku so zeleninou podávame s bielym pečivom alebo krutóny. Zdobíme petržlenovou vňaťou alebo jemne usekanou cibuľkou.