Smotanová mrkva
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 15min.
- recept zobrazen: 24244x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
podľa potreby: | |
soľ | |
oregano | |
3 - 4 lyžíc | smotana (kyslá, na šľahanie alebo na varenie) |
1 plátok | maslo |
1/2 balíčku | mrazená mrkva |
Postup prípravy receptu
Použijeme mrazenú mrkvu - nakrájanú na kocky, kolieska alebo baby karotku. Na panvici rozohrejeme plátok masla, vhodíme mrazenú mrkvu. Prudko osmažíme, ochutíme soľou a pridáme smotanu. Stiahneme teplotu a za stáleho miešania necháme smotanu takmer vysmahnout. Ak sa nám zdá mrkva po krátkej úprave tvrdá, môžeme podliaty vodou a podusiť. Nakoniec vmiešame oregano. Smotanovou mrkvu podávame ako teplú prílohu.