Smotanová hubová polievka
- polievky
- česká kuchyňa
- recept zobrazen: 95576x
Táto polievka sa u nás v hubárskej sezóne robí takmer denne. Ak ochutnáte, pochopíte prečo. Chutí výborne.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
250 ml | šľahačka |
3 ks | stredné zemiakov |
2 ks | vajcia |
1 kg | huby |
podľa chuti: | |
ocot | |
soľ | |
podľa potreby: | |
voda |
Postup prípravy receptu
Očistíme väčšie množstvo húb a dáme ich variť do väčšieho hrnca s vodou a soľou. V inom hrnci varíme olúpané a nakrájané zemiaky (aj v osolenej vode). Oboje varíme 20 minút. Po dovarení prelejeme varené zemiaky is vodou do hrnca s hubami, a akonáhle sa začne variť, pridáme rozkvedlané vajcia, chvíľku povaríme a pridáme šľahačku. Necháme asi 2 minúty prejsť varom a odstavíme. Hubovú polievku necháme trochu vychladnúť a pridáme podľa chuti ocot. Lepšie je dať menej, kto bude chcieť, môže si pri podávaní přioctit.