Smotana s jahodami
- dezerty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 15min.
- recept zobrazen: 131570x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 kelímok | kyslá smotana |
jahody (čerstvé alebo mrazené) | |
1 kelímok | smotana na šľahanie |
rum (ovocná šťava) | |
kakao | |
podľa chuti: | |
cukor |
Postup prípravy receptu
Čerstvé jahody očistíme, umyjeme a veľké jahody přepůlíme. Smotanu ušľaháme. Vmiešame do nej kyslú smotanu a podľa chuťou krém ochutíme. Do misiek alebo menšej tortovej formy nalejeme trochu krému. Vrstvu poukladáme piškóty, tie pokvapkáme rumom alebo ovocnou šťavou a poukladáme ovocím. Vrstvy kladieme do vyčerpania ingrediencií, ale pritom počítame s tým, že posledná vrstva je krém. Poslednú vrstvu môžeme zafarbiť kakaom. Takto pripravený dezert dáme odležať a vychladiť do chladničky. Recept môžeme pripraviť aj tak, že postupujeme rovnakým spôsobom ako, ale vynecháme ovocie. Tesne pred podávaním vydáme zmrazené ovocie, rozsekajú ho na triešť a do pohárikov vrstvíme zmes s piškóty a ovocie.