Smažený ružičkový kel
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 66388x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
300 g | ružičkový kel |
podľa chuti: | |
tatárska omáčka alebo dressing | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olej | |
trojobal: | |
hladká múka | |
2 ks | vajcia |
strúhanka |
Postup prípravy receptu
Z ružičiek kelu odkrojíme tvrdý koštiaľ a každú zbavíme vrchných žltkastých a ovadlých lístkov. Dáme do vriacej osolenej vody a asi 2 minúty povaríme, kel trochu zmäkne. Potom ju scedíme a necháme odkvapkať. Všetky guľôčky kelu obalíme v trojobale, tzn. v hladkej múke, potom namočíme do rozkvedlaného vajíčka a nakoniec obalíme v strúhanke. Do hlbšej panvice (hrnci), nalejeme väčšie množstvo oleja a necháme ho rozohriať. Ružičky kelu smažíme na rozpálenom oleji dozlatista. smaženú ružičkový kel podávame najlepšie s uvarenými zemiakmi a namáčame ju do tatárskej omáčky, prípadne do francúzskeho dressing.