Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Smažený ružičkový kel

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 64266x
Smažený ružičkový kel

Lákavé už na pohľad, zaujímavé chuťovo.

vytlačiť recept Smažený ružičkový kel
recept Smažený ružičkový kel
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

300 g ružičkový kel

podľa chuti:

tatárska omáčka alebo dressing
soľ

podľa potreby:

olej

trojobal:

strúhanka
hladká múka
2 ks vajcia

Postup prípravy receptu

Z ružičiek kelu odkrojíme tvrdý koštiaľ a každú zbavíme vrchných žltkastých a ovadlých lístkov. Dáme do vriacej osolenej vody a asi 2 minúty povaríme, kel trochu zmäkne. Potom ju scedíme a necháme odkvapkať. Všetky guľôčky kelu obalíme v trojobale, tzn. v hladkej múke, potom namočíme do rozkvedlaného vajíčka a nakoniec obalíme v strúhanke. Do hlbšej panvice (hrnci), nalejeme väčšie množstvo oleja a necháme ho rozohriať. Ružičky kelu smažíme na rozpálenom oleji dozlatista. smaženú ružičkový kel podávame najlepšie s uvarenými zemiakmi a namáčame ju do tatárskej omáčky, prípadne do francúzskeho dressing.

Komentáre k receptu Smažený ružičkový kel (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty