Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Slovenské cibuľové halušky

  • hlavné chody
  • slovenská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 40557x
Slovenské cibuľové halušky

Výborný obed pre milovníkov slovenských jedál.

vytlačiť recept Slovenské cibuľové halušky
recept Slovenské cibuľové halušky sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

600 g zemiaky
250 g hladká múka
soľ
4 ks cibula
100 g slanina

Postup prípravy receptu

Zemiaky očistíme, umyjeme a nastrúhame. Pridáme soľ, múku a vareškou vypracujeme cesto tak, aby sa odlepovala od misy. Z cesta oddeľujeme stredne veľké halušky do väčšieho množstva vriacej osolenej vody, zamiešame, aby sa nepřichytily na dno hrnca. Keď vyplávajú na povrch, vyberieme je dierkovaný naberačkou. Slaninu nakrájame na kocky alebo na silnejšie rezance, rozškvaríme, až slanina pustí tuk, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opečieme dozlata. Horúce halušky rozdelíme na taniere, posypeme osmaženej cibuľou, osmaženej slaninou a pokvapkáme horúcim tukom .

Komentáre k receptu Slovenské cibuľové halušky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty