Slovenské cibuľové halušky
- hlavné chody
- slovenská kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 42041x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
600 g | zemiaky |
250 g | hladká múka |
soľ | |
4 ks | cibula |
100 g | slanina |
Postup prípravy receptu
Zemiaky očistíme, umyjeme a nastrúhame. Pridáme soľ, múku a vareškou vypracujeme cesto tak, aby sa odlepovala od misy. Z cesta oddeľujeme stredne veľké halušky do väčšieho množstva vriacej osolenej vody, zamiešame, aby sa nepřichytily na dno hrnca. Keď vyplávajú na povrch, vyberieme je dierkovaný naberačkou. Slaninu nakrájame na kocky alebo na silnejšie rezance, rozškvaríme, až slanina pustí tuk, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opečieme dozlata. Horúce halušky rozdelíme na taniere, posypeme osmaženej cibuľou, osmaženej slaninou a pokvapkáme horúcim tukom .