Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Slovenská fazuľa

  • hlavné chody
  • slovenská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 60475x
Slovenská fazuľa

Výborná rychlovka zo zmesi zeleniny.

vytlačiť recept Slovenská fazuľa
recept Slovenská fazuľa
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1000 g paprika
1500 g paradajka
250 g fazuľa
2 ks cibula

podľa chuti:

mleté čierne korenie
soľ
kečup

podľa potreby:

olej

Postup prípravy receptu

Paradajky umyjeme, sparíme horúcou vodou, olúpeme a nakrájame na väčšie kúsky. Papriky umyjeme, odstránime semien a nakrájame na širšie rezance. Kocky olúpané cibule osmažíme zľahka na oleji. Na cibuľku pridáme pokrájané paradajky a papriky, krátko restujeme. Pridáme soľ a korenie. Starostlivo premiešame a dusíme asi 15 minút pod pokrievkou, potom ešte tak na 5 minút povaríme odkryté. V inom hrnci si uvaríme domäkka obielené fazuľa. Keď sú úplne mäkké, pridáme ich do zmesi z paradajok a paprík. Ešte asi 10 minút necháme spoločne prebublať. Potom pridáme pár lyžíc kečupu podľa vlastnej chuti a odstavíme. Hotovú horúcu zmes plníme do pohárov, pevne uzavrieme a sterilizujeme 15 minút. Slovenské fazuľa v zime stačí prehriať a podávať s pečivom. Ak si slovenské fazuľa vylepšíme údeninou a vajíčkom, určite si pochutíme tiež. Fazuľa budú rýchlejšie uvarené, keď použijeme tlakového hrnca.

Komentáre k receptu Slovenská fazuľa (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty