Slovenská fazuľa
- hlavné chody
- slovenská kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 61455x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | cibula |
1000 g | paprika |
1500 g | paradajka |
250 g | fazuľa |
podľa chuti: | |
kečup | |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olej |
Postup prípravy receptu
Paradajky umyjeme, sparíme horúcou vodou, olúpeme a nakrájame na väčšie kúsky. Papriky umyjeme, odstránime semien a nakrájame na širšie rezance. Kocky olúpané cibule osmažíme zľahka na oleji. Na cibuľku pridáme pokrájané paradajky a papriky, krátko restujeme. Pridáme soľ a korenie. Starostlivo premiešame a dusíme asi 15 minút pod pokrievkou, potom ešte tak na 5 minút povaríme odkryté. V inom hrnci si uvaríme domäkka obielené fazuľa. Keď sú úplne mäkké, pridáme ich do zmesi z paradajok a paprík. Ešte asi 10 minút necháme spoločne prebublať. Potom pridáme pár lyžíc kečupu podľa vlastnej chuti a odstavíme. Hotovú horúcu zmes plníme do pohárov, pevne uzavrieme a sterilizujeme 15 minút. Slovenské fazuľa v zime stačí prehriať a podávať s pečivom. Ak si slovenské fazuľa vylepšíme údeninou a vajíčkom, určite si pochutíme tiež. Fazuľa budú rýchlejšie uvarené, keď použijeme tlakového hrnca.