Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Slonie stopy

  • cukrovinky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 43156x
Slonie stopy

Naše deti milujú marokánky a najradšej majú veľké (tvrdé) placky ako z obchodu.

vytlačiť recept Slonie stopy
recept Slonie stopy
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

100 g maslo
100 g lieskové oriešky
150 g mandle
250 g študentská zmes (balík)
400 g cukor múčka
2 - 3 lyžíc polohrubá múka
125 ml mlieko
150 g sušený farebný ananás
150 g orechy
1 balíček vanilkový cukor

na potření:

1 balíček mliečna oriešková poleva

Postup prípravy receptu

Mandle sparíme, olúpeme a spolu s orechy i oriešky nasekáme. Kandizovaný ananás i zmes (môžeme použiť 400g akéhokoľvek kandizovaného ovocia) nakrájame na tenké rezance. Mlieko, cukor, rozpustené maslo a múku zmiešame, za stáleho miešania povaríme asi 2 - 3 minúty, až zmes začne hustnúť. Do zmesi pridáme mandle, orechy aj ovocie a dobre premiešame. Na plechu vyloženom papierom na pečenie lyžicou kladieme kôpky, ktoré ostrím noža tvarujeme na ploché placky (marokánky - sloní stopy). Marokánky pečieme v stredne vyhriatej rúre asi 5 - 8 minút. Na plechu necháme úplne vychladnúť. Vychladnuté slonia stopy potierame na jednej strane polevou.

Komentáre k receptu Slonie stopy (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty