Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Slonie slzy

  • dezerty
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 38639x
Slonie slzy

Kakaová roláda s orieškovým krémom a plnená banány.

vytlačiť recept Slonie slzy
recept Slonie slzy
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

2 lyžice kakao
6 lyžíc cukor múčka
6 ks vajcia
3 lyžice polohrubá múka
prášok do pečiva

krém:

5 lyžíc horúce mlieko
3 lyžice cukor múčka
250 g maslo alebo Hera
2 balíčky vanilkový cukor
150 g strúhané lieskové oriešky

na ozdobu:

čokoládová poleva

náplň:

2 ks Banán

Postup prípravy receptu

Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva (množstvo na špičku noža) a kakaom. Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov. Na plech dáme papier na pečenie. Nalejeme piškótové cesto a vo vyhriatej rúre rýchlo upečieme. Po upečení ihneď stočíme do rolády a necháme vychladnúť. Príprava krému: Strúhané oriešky a vanilkový cukor sparíme horúcim mliekom. Zvlášť vymiešame maslo s práškovým cukrom a vmiešame vychladnuté orieškami. Vychladnutý piškótu rozvinieme, potrieme orieškovým krémom, na krém položíme pozdĺžne dva olúpané banány a roládu stočíme. Povrch polejeme čokoládovou polevou, prípadne môžeme ozdobiť farebným žraloky či iným zdobením. Po stuhnutí sloní slzy nakrájame.

Komentáre k receptu Slonie slzy (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2014 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt