Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Slivkové kurča

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 66928x
Slivkové kurča

Slivky a kuracie mäso sú vhodnou kombináciou pre sviatočné nedeľný obed.

vytlačiť recept Slivkové kurča
recept Slivkové kurča
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 - 3 lyžíc grilovacie korenie
4 lyžičky maslo
2 - 3 lyžíc olivový olej
1/4 poháru slivková omáčka ku grilovanie
4 - 8 ks horné kuracie stehno
1 pohár slivkový kompót

príloha:

pečené zemiaky

Postup prípravy receptu

Kuracie porcie dobre očistíme, posypeme korením na grilovanie a pokvapkáme olivovým olejom. Urovnáme je do hrnci a necháme v chlade odležať. Pripravíme si zemiaky. Umyté je olúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Prepláchneme ich studenou vodou a necháme chvíľu odkvapkať. Potom je rozložíme na suchý nízky plech a dáme piecť do rúry (horúci vzduch pri 180 ° C asi 1 hodinu). Nahrejeme si pekáčik (hrnček so silným dnom) a vložíme do neho porcie pripraveného kurčaťa. Necháme mäso chvíľu opekať, potom ho otočíme a prikryjeme pokrievkou. Pečieme zvoľna asi 20 minút až pol hodiny, potom otočíme, potrieme slivkovou omáčkou na grilovanie a pridáme zavárané (vykôstkované) slivky. Pečieme ešte asi 5 minút. Tesne pred dokončením necháme na každej porcii mäsa rozpustiť menšie lyžičku masla. Hotové slivkovej kurča podávame s pečenými zemiakmi, ktoré prelejeme lyžicou šťavy, ktorá pri pečení mäsa vznikne. Vhodné je doplniť jedlo miskou slivkového kompótu.

Komentáre k receptu Slivkové kurča (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty