Slivkové kurča
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 66928x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 - 3 lyžíc | grilovacie korenie |
4 lyžičky | maslo |
2 - 3 lyžíc | olivový olej |
1/4 poháru | slivková omáčka ku grilovanie |
4 - 8 ks | horné kuracie stehno |
1 pohár | slivkový kompót |
príloha: | |
pečené zemiaky |
Postup prípravy receptu
Kuracie porcie dobre očistíme, posypeme korením na grilovanie a pokvapkáme olivovým olejom. Urovnáme je do hrnci a necháme v chlade odležať. Pripravíme si zemiaky. Umyté je olúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Prepláchneme ich studenou vodou a necháme chvíľu odkvapkať. Potom je rozložíme na suchý nízky plech a dáme piecť do rúry (horúci vzduch pri 180 ° C asi 1 hodinu). Nahrejeme si pekáčik (hrnček so silným dnom) a vložíme do neho porcie pripraveného kurčaťa. Necháme mäso chvíľu opekať, potom ho otočíme a prikryjeme pokrievkou. Pečieme zvoľna asi 20 minút až pol hodiny, potom otočíme, potrieme slivkovou omáčkou na grilovanie a pridáme zavárané (vykôstkované) slivky. Pečieme ešte asi 5 minút. Tesne pred dokončením necháme na každej porcii mäsa rozpustiť menšie lyžičku masla. Hotové slivkovej kurča podávame s pečenými zemiakmi, ktoré prelejeme lyžicou šťavy, ktorá pri pečení mäsa vznikne. Vhodné je doplniť jedlo miskou slivkového kompótu.