Slivkové koláčiky
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 120min.
- recept zobrazen: 68535x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 dl | mlieko |
1 kocka | droždie |
1 štipka | soľ |
7,5 dkg | maslo |
5 dkg | cukor kryštál |
1 ks | citrón |
1/2 kg | hladká múka |
8 ks | slivky |
1 ks | vajcia |
na ozdobu: | |
vanilkový cukor | |
cukor múčka | |
na potření: | |
rozpustené maslo | |
náplň: | |
2 lyžice | cukor kryštál |
250 ml | vlažné mlieko |
1 balíček | vanilkový puding |
Postup prípravy receptu
Všetky suroviny na cesto spracujeme a necháme kysnúť asi 45 minút. Medzitým si uvaríme náplň - klasický puding, len trošku hustejšie. Z mlieka a vanilkového prášku, pridáme aj kryštálový cukor. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na obdĺžnik veľkosti 30 x 40 cm. Cesto sa nelepí! Ak by sa náhodou lepil, už pri jeho spracovaní, pridáme do neho trošičku masla. Rozvaľkanie cesto potrieme rozpusteným maslom a zavinieme do valčeka. Ten rozkrájame na 16 rovnakých koliesok, rozložíme ich na plech av každom urobíme jamku. Na jeden plech sa pekne vojde 8 koliesok. Do každého jamky dáme trochu pudingu a polku slivky. Pečieme v predhriatej rúre (teplovzdušná na 180 ° C) 25 - 30 minút. Ešte teplé pocukrujeme.