Slivkové knedle
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 63023x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | vajcia |
1 lyžica | tuk |
3 lyžice | cukor krupica |
200 g | polohrubá múka |
250 g | tvaroh |
náplň: | |
slivka | |
podľa chuti: | |
cukor múčka | |
strúhaný perník | |
kakao |
Postup prípravy receptu
Do misy nasypeme múku, pridáme tvaroh, cukor, rozpustené maslo a vajcia. Všetko dobre premiešame a pripravíme cesto. Z cesta ukrajujú kúsky, ktoré vyvaľkáme na doske stole na slabý plát. Rádýlkem vykrojíme štvorce 6x6 cm (podľa veľkosti sliviek). Do každého dielu zabalíme umytú a osušenú slivky alebo polku zbavenú kôstky. Do širšieho kastróla dáme variť vodu. Do vriacej vody vkladáme pripravené knedle a vareškou premiešame, aby sa odlepili od dna. Akonáhle príde voda opäť k varu a knedle vyplávajú, povaríme je asi 2 - 3 minúty a vyberieme. Uvarené knedle servírujeme na tanier, sypeme je kakaom a práškovým cukrom, podľa chuti strúhaným perníkom. Nakoniec je prelejeme rozpusteným maslom.