Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Slezský hruškový koláč

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 38721x
Slezský hruškový koláč

Jednoduchý koláč s hruškovým lekvárom a posýpkou.

vytlačiť recept Slezský hruškový koláč
recept Slezský hruškový koláč sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

soľ
200 g cukor krupica
250 g polohrubá múka
4 ks vajcia
200 g tuk na pečenie
1 balíček vanilkový cukor

drobenka:

80 g polohrubá múka
50 g tuk (olej)
50 g cukor múčka

na ozdobu:

cukor múčka

náplň:

1 sklenka hrušková lekvár

podľa potreby:

hrubá múka na vysypanie
tuk na vymazanie

Postup prípravy receptu

Žĺtky vymiešame s oboma druhmi cukry a rozměklým tukom do peny. Vmiešame do tuha vyšľahané bielky so štipkou soli a nakoniec preosiatu múku. Cesto rozotrieme do vymastenej a vysypanej koláčovej formy a predpečieme v rúre vyhriatej na 180 ° C asi 15 minút. Na posýpku zmiešame tuk s múkou a cukrom. Predpečený koláč vyberieme z rúry, ihneď na neho rozotrieme hrušková lekvár (viď. Moja hrušková lekvár) a posypeme je posýpkou. Dopekáme pri 180 ° C ďalších 20 minút. Slezský hruškový koláč necháme vychladnúť a pred podávaním môžeme posypať práškovým cukrom. Hrušková lekvár môžeme nahradiť na plátky nakrájanými hruškami, zakápnutými citrónovou šťavou a posypaným vanilkovým cukrom.

Komentáre k receptu Slezský hruškový koláč (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty