Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Slaný zemiakový koláč

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 71913x
Slaný zemiakový koláč

Vynikajúci (aj keď trochu zložitejšie) recept na slaný zeleninový koláč.

vytlačiť recept Slaný zemiakový koláč
recept Slaný zemiakový koláč sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

50 g kyslá smotana
1 štipka kajenské korenie
1 ks citrón
100 g mäkké maslo
4 lyžice mlieko
1 štipka soľ
1 štipka strúhaný muškátový oriešok
1/4 lyžičky kypriaci prášok
1 ks vajcia

náplň:

1 strúčik cesnak
1 štipka kajenské korenie
1 svazeček petržlen
600 g varené zemiaky v šupke
3 lyžice mlieko
1 štipka soľ
50 g polotvrdý syr
2 ks vajcia
250 g kyslá smotana
1 ks cibula

podľa potreby:

tuk na vymazanie

Postup prípravy receptu

Varené zemiaky olúpeme a nahrubo nastrúhame. Olúpanú cibuľu a cesnak oddelene najemno nasekáme. Syr najemno nastrúhame. Prísady vložíme do misy. Pridáme mlieko, kyslú smotanu, vajcia, soľ, kajenské korenie, nasekanú petržlenovú vňať a premiešame. Rúru predhrejeme na 160 ° C. Na cesto vyšľaháme do peny maslo, soľ, citrónovú kôru, dobrú štipku muškátového orieška a kajenského korenia. Primiešame vajcia a kyslú smotanu. Navrch preosejeme múku (150 g) s kypriacim práškom. Pridáme mlieko a premiešame cesto. Vymažeme koláčovú formu, vyložíme ju cestom, zvýšime okraje a povrch uhladíme. Koláč naplníme pripraveným obložením. Slaný zemiakový koláč pečieme približne 50 minút v predhriatej rúre (teplovzdušná rúra 140 ° C, plynová 2. stupeň). Vyberieme z rúry a dáme vychladnúť na kuchynskú mriežku. Slaný koláč nakrájame na 12 dielov a podávame.

Komentáre k receptu Slaný zemiakový koláč (1 komentár)

  • elpis 09.February 2015 21:26

    Nech citam akokolvek, v ceste ste zabudli v ingredianciach napisat muku

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty