Slaný zemiakový koláč
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 71792x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1 štipka | strúhaný muškátový oriešok |
1/4 lyžičky | kypriaci prášok |
1 ks | vajcia |
50 g | kyslá smotana |
1 štipka | kajenské korenie |
1 ks | citrón |
100 g | mäkké maslo |
4 lyžice | mlieko |
1 štipka | soľ |
náplň: | |
1 ks | cibula |
1 strúčik | cesnak |
1 štipka | kajenské korenie |
1 svazeček | petržlen |
600 g | varené zemiaky v šupke |
3 lyžice | mlieko |
1 štipka | soľ |
50 g | polotvrdý syr |
2 ks | vajcia |
250 g | kyslá smotana |
podľa potreby: | |
tuk na vymazanie |
Postup prípravy receptu
Varené zemiaky olúpeme a nahrubo nastrúhame. Olúpanú cibuľu a cesnak oddelene najemno nasekáme. Syr najemno nastrúhame. Prísady vložíme do misy. Pridáme mlieko, kyslú smotanu, vajcia, soľ, kajenské korenie, nasekanú petržlenovú vňať a premiešame. Rúru predhrejeme na 160 ° C. Na cesto vyšľaháme do peny maslo, soľ, citrónovú kôru, dobrú štipku muškátového orieška a kajenského korenia. Primiešame vajcia a kyslú smotanu. Navrch preosejeme múku (150 g) s kypriacim práškom. Pridáme mlieko a premiešame cesto. Vymažeme koláčovú formu, vyložíme ju cestom, zvýšime okraje a povrch uhladíme. Koláč naplníme pripraveným obložením. Slaný zemiakový koláč pečieme približne 50 minút v predhriatej rúre (teplovzdušná rúra 140 ° C, plynová 2. stupeň). Vyberieme z rúry a dáme vychladnúť na kuchynskú mriežku. Slaný koláč nakrájame na 12 dielov a podávame.
Komentáre k receptu Slaný zemiakový koláč (1 komentár)
-
elpis
09.February 2015 21:26
Nech citam akokolvek, v ceste ste zabudli v ingredianciach napisat muku