Slaný závin so zeleninou, syrom a horčicou
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 32402x
Zaujímavé prepojenie cibule a kyslej kapusty s horčicou a syrom vytvára zaujímavú desiatu takmer pre každú príležitosť.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1 balíček | lístkové cesto |
na potření: | |
5 lyžíc | plnotučná horčica |
1 ks | vajcia |
náplň: | |
2 lyžice | plnotučná horčica |
2 ks | cibula |
2 ks | vajcia |
1 ks | červená paprika |
0,5 ks | pór |
250 g | kyslá kapusta s mrkvou |
podľa chuti: | |
1 štipka | mleté čierne korenie |
rasca celý | |
hrubozrnná soľ | |
drvená rasca | |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie | |
10 plátkov | eidam |
1 hrsť | múka na dosku |
Postup prípravy receptu
Zeleninu očistíme a nakrájame na drobno alebo na rezance. Na panvici na troche oleja osmažíme cibuľu. Po pár minútach pridáme papriku a pór a smažíme, kým cibuľa nie je zlatistá. Potom panvicu odstavíme. Hladkú múkou si posypeme dosku a listovej cesto rozvaľkáme. Cesto pomažte horčicou, na ktorú naukladáme plátkový tvrdý syr. Potom dokončíme náplň a to tak, že do zeleninovej zmesi z panvice pridáme kyslú kapustu. Používam kyslá kapusta s mrkvou, ale ide to aj bez mrkvy. Ďalej pridáme 2 rozšľahané vajcia a 2 lyžice plnotučnej horčice. Všetko premiešame a potom dáme na plátkový syr. Všetko okoreníme mletým čiernym korením a drveným kmínom. Cesto zviniete v závin, ktorý potom položíme na plech vyložený papierom na pečenie. Slaný závin so zeleninou, syrom a horčicou položený na plechu potrieme vajcom a posypeme ho hrubozrnnou soľou a rascou. Nakoniec dáme piecť do vyhriatej rúry. Slaný závin so zeleninou, syrom a horčicou môžeme podávať ako teplý, tak studený.