Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Slaný závin so zeleninou, syrom a horčicou

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 32402x
Slaný závin so zeleninou, syrom a horčicou

Zaujímavé prepojenie cibule a kyslej kapusty s horčicou a syrom vytvára zaujímavú desiatu takmer pre každú príležitosť.

vytlačiť recept Slaný závin so zeleninou, syrom a horčicou
recept Slaný závin so zeleninou, syrom a horčicou sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

1 balíček lístkové cesto

na potření:

5 lyžíc plnotučná horčica
1 ks vajcia

náplň:

2 lyžice plnotučná horčica
2 ks cibula
2 ks vajcia
1 ks červená paprika
0,5 ks pór
250 g kyslá kapusta s mrkvou

podľa chuti:

1 štipka mleté čierne korenie
rasca celý
hrubozrnná soľ
drvená rasca

podľa potreby:

olej na vyprážanie
10 plátkov eidam
1 hrsť múka na dosku

Postup prípravy receptu

Zeleninu očistíme a nakrájame na drobno alebo na rezance. Na panvici na troche oleja osmažíme cibuľu. Po pár minútach pridáme papriku a pór a smažíme, kým cibuľa nie je zlatistá. Potom panvicu odstavíme. Hladkú múkou si posypeme dosku a listovej cesto rozvaľkáme. Cesto pomažte horčicou, na ktorú naukladáme plátkový tvrdý syr. Potom dokončíme náplň a to tak, že do zeleninovej zmesi z panvice pridáme kyslú kapustu. Používam kyslá kapusta s mrkvou, ale ide to aj bez mrkvy. Ďalej pridáme 2 rozšľahané vajcia a 2 lyžice plnotučnej horčice. Všetko premiešame a potom dáme na plátkový syr. Všetko okoreníme mletým čiernym korením a drveným kmínom. Cesto zviniete v závin, ktorý potom položíme na plech vyložený papierom na pečenie. Slaný závin so zeleninou, syrom a horčicou položený na plechu potrieme vajcom a posypeme ho hrubozrnnou soľou a rascou. Nakoniec dáme piecť do vyhriatej rúry. Slaný závin so zeleninou, syrom a horčicou môžeme podávať ako teplý, tak studený.

Komentáre k receptu Slaný závin so zeleninou, syrom a horčicou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty