Slaný závin s mletým mäsom
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 5583x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
25 dkg | plátkový syr |
1 balíček | lístkové cesto |
celý rasca | |
40 dkg | mleté mäso |
soľ | |
40 dkg | listový špenát |
1 ks | pór |
mleté čierne korenie | |
25 dkg | anglická slanina |
3 strúčiky | cesnak |
podľa potreby: | |
olej alebo masť | |
vajcia |
Postup prípravy receptu
Malé valčeky sekané si upečieme deň dopredu v alobale zo 40 dkg mletého mäsa podľa chuti každého kuchára. Špenátové listy (treba mrazené) sparíme, potom je krátko podusíme s nakrájaným pórom na tuku, okoreníme, osolíme a pridáme prelisovaný cesnak. Špenátové zmes necháme vychladiť. Lístkové cesto rozdelíme na 3 diely a vyvaľkáme na tenké pláty, poukladáme syrom, potom špenátom, na ktorý poukladáme slaninu alebo šunku, položíme valčeky studenej sekané, zviniete do závinu a konca dobre uzavrieme. Slaný závin s mletým mäsom položíme na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajcom, poprepichujeme vidličkou, posypeme rascou (makom, sezamom) a dáme piecť do vyhriatej rúry, až je krásne ružový. Slaný závin s mletým mäsom podávame teplý alebo studený. Studený závin sa podáva lepšie, pretože je syr stuhnutý.