Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Slaný závin s mletým mäsom

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 5583x
Slaný závin s mletým mäsom

Chutné pohostenie pre návštevu k vínu. Môžeme podávať aj ako netradičný večeru.

vytlačiť recept Slaný závin s mletým mäsom
recept Slaný závin s mletým mäsom sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

25 dkg plátkový syr
1 balíček lístkové cesto
celý rasca
40 dkg mleté mäso
soľ
40 dkg listový špenát
1 ks pór
mleté čierne korenie
25 dkg anglická slanina
3 strúčiky cesnak

podľa potreby:

olej alebo masť
vajcia

Postup prípravy receptu

Malé valčeky sekané si upečieme deň dopredu v alobale zo 40 dkg mletého mäsa podľa chuti každého kuchára. Špenátové listy (treba mrazené) sparíme, potom je krátko podusíme s nakrájaným pórom na tuku, okoreníme, osolíme a pridáme prelisovaný cesnak. Špenátové zmes necháme vychladiť. Lístkové cesto rozdelíme na 3 diely a vyvaľkáme na tenké pláty, poukladáme syrom, potom špenátom, na ktorý poukladáme slaninu alebo šunku, položíme valčeky studenej sekané, zviniete do závinu a konca dobre uzavrieme. Slaný závin s mletým mäsom položíme na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajcom, poprepichujeme vidličkou, posypeme rascou (makom, sezamom) a dáme piecť do vyhriatej rúry, až je krásne ružový. Slaný závin s mletým mäsom podávame teplý alebo studený. Studený závin sa podáva lepšie, pretože je syr stuhnutý.

Komentáre k receptu Slaný závin s mletým mäsom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty