Slaný šunkovo-syrový koláč
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 16896x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
majolku | |
1 ks | krehké cesto na koláč (rozvalený plát) |
8 - 10 ks | cherry paradajky |
150 g | šunka alebo šunkovú salámu |
1 balíček | VLTAVÍN (dvouplísňový syr) |
4 ks | vajcia natvrdo |
korenie na pizzu | |
na potření: | |
jemný alebo ostrý kečup | |
olivový olej |
Postup prípravy receptu
Krehké cesto rozbalíme a vyložíme ním okrúhlu formu na koláč. Dno poprepichujeme vidličkou a potrieme olivovým olejom a kečupom. Vajcia uvaríme natvrdo, olúpeme a pomocou krájača nakrájame na plátky. Paradajky umyjeme a nakrájame na kolieska. Šunku nakrájame na kocky alebo prúžky, syr na plátky. Na cesto najprv poukladáme vajíčka, paradajky, posypeme šunkou, pokladieme syrom a okoreníme. Nakoniec urobíme do "medzipriestoru" mini kopčeky kečupu a majolku (na striedačku). Šunková-syrový slaný koláč dáme do vyhriatej rúry asi na 170 ° C a pečieme, kým nie sú okraje cesta zlatisté a zvyšok pekne prepečený. Slaný koláč podávame teplý aj studený ako chuťovku.