Slaný listový závin
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 23530x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
500 g | kyslá kapusta |
250 g | údené mäso |
1 balíček | lístkové cesto |
na potření: | |
1 ks | vajcia |
Postup prípravy receptu
Lístkové cesto rozdelíme na dve polovice a rozvaľkáme na tenké pláty. Doprostred každého plátu naukladáme ľahko vylisované kyslá kapusta s údeným nakrájaným na kocky a zabalíme. Kraje zložíme smerom nadol, aby ste predišli rozliatiu šťava z kapusty. Slaný listový závin prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom s vodou a pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 ° C do zezlátnutí cesta. Slaný listový závin podávame so zeleninovým šalátom alebo aj samotný. Výborný je teplý aj studený.