Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Slaný koláč s údeným lososom

  • chuťovky
  • Ostatní kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 24845x
Slaný koláč s údeným lososom

Recept na slaný koláč s lososové cigárkem, sušenými paradajkami a bohato sypaný syrom.

vytlačiť recept Slaný koláč s údeným lososom
recept Slaný koláč s údeným lososom sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 balíček krehké cesto na koláč alebo listové cesto
korenie na pizzu
50 g sušené paradajky v oleji
200 g niva
1 ks pór (15cm)
50 g údené lososové cigárko

na potření:

50 g kyslá smotana
1/2 lyžičky sušený ligurček
50 g eidam

podľa potreby:

olivový olej alebo maslo na vymastenie

Postup prípravy receptu

Guľatou formu vymažeme trochou masla alebo oleja. Vyložíme cestom, použila som hotový rozvalený plát na krehký koláč, ale možno použiť aj bežné listové cesto. Cesto zatlačíme až po okraje. Hotovým cestom si ušetríme prácu. Dno cesta poprepichujeme vidličkou, aby sa nám pri pečení nezdvíhali. Pór očistíme a nakrájame, od oleja Odkvapkané sušené paradajky nasekáme na kúsky. Údené lososové cigárko nakrájame na kolieska. Nivu rozdrobíme. Eidam najemno nastrúhame, premiešame s kyslou smotanou (hustú, tučnejšie) a sušeným ligurčekom. Týmto základom cesto potrieme. Posypeme pórom nakrájaným na jemné kolieska, lepšie zelenú častí. Zasypeme paradajkami, lososom, nivou a nakoniec korením na pizzu. Rúru predhrejeme na 170 - 180 ° C a vložíme slaný koláč s údeným lososom. Pečieme asi 45 minút podľa typu rúry. Slaný koláč s údeným lososom chutí teplý aj studený. Ingrediencie môžeme rôzne obmieňať.

Komentáre k receptu Slaný koláč s údeným lososom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty