Slaný koláč s údeným lososom
- chuťovky
- Ostatní kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 24845x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 balíček | krehké cesto na koláč alebo listové cesto |
korenie na pizzu | |
50 g | sušené paradajky v oleji |
200 g | niva |
1 ks | pór (15cm) |
50 g | údené lososové cigárko |
na potření: | |
50 g | kyslá smotana |
1/2 lyžičky | sušený ligurček |
50 g | eidam |
podľa potreby: | |
olivový olej alebo maslo na vymastenie |
Postup prípravy receptu
Guľatou formu vymažeme trochou masla alebo oleja. Vyložíme cestom, použila som hotový rozvalený plát na krehký koláč, ale možno použiť aj bežné listové cesto. Cesto zatlačíme až po okraje. Hotovým cestom si ušetríme prácu. Dno cesta poprepichujeme vidličkou, aby sa nám pri pečení nezdvíhali. Pór očistíme a nakrájame, od oleja Odkvapkané sušené paradajky nasekáme na kúsky. Údené lososové cigárko nakrájame na kolieska. Nivu rozdrobíme. Eidam najemno nastrúhame, premiešame s kyslou smotanou (hustú, tučnejšie) a sušeným ligurčekom. Týmto základom cesto potrieme. Posypeme pórom nakrájaným na jemné kolieska, lepšie zelenú častí. Zasypeme paradajkami, lososom, nivou a nakoniec korením na pizzu. Rúru predhrejeme na 170 - 180 ° C a vložíme slaný koláč s údeným lososom. Pečieme asi 45 minút podľa typu rúry. Slaný koláč s údeným lososom chutí teplý aj studený. Ingrediencie môžeme rôzne obmieňať.