Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Slaný koláč s ďatelinou

  • chuťovky
  • Ostatní kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 24273x
Slaný koláč s ďatelinou

Recept na chuťovku. Zelenina, výhonky a syr na lístkovom ceste.

vytlačiť recept Slaný koláč s ďatelinou
recept Slaný koláč s ďatelinou
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

soľ
100 g gouda (48%)
1 ks veľké paradajka
korenie na pizzu
3 - 4 ks vajcia (L)
1/2 balíčku lístkové cesto
1 hrsť výhonky lucerny
4 lyžice smotana (12%)
čerstvá pažítka

Postup prípravy receptu

Lístkové cesto rozvaľkáme na tenký plát, vyložíme ním okrúhlu formu a poprepichujeme vidličkou, aby nám cesto pri pečení netvorili bubliny. Paradajka umyjeme a rozkrájame na tenké kolieska. Pažítku nasekáme. Vajcia rozklepneme do hrnčeka, rozšľaháme so soľou a pár lyžicami smotany. Na lístkové cesto poukladáme rajčiakovej plátky, zasypeme výhonky lucerny a korením na pizzu. Zalejeme rozšľahanými vajíčkami a poukladáme na trojuholníčky rozkrájeným syrom, najlepšie Goudou. Nakoniec posypeme pažítkou. Slaný koláč vložíme do rúry predhriatej na 220 ° C, po 10 minútach pečenia teplotu o niečo znížime, asi na 180 ° C a dopečieme dozlatista. Okraje slaného koláča nám začnú odstupovať od formy. Slaný koláč s lucernou podávame teplý aj studený ako chuťovku, večeru apod

Komentáre k receptu Slaný koláč s ďatelinou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty