Slaný koláč s ďatelinou
- chuťovky
- Ostatní kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 24273x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
soľ | |
100 g | gouda (48%) |
1 ks | veľké paradajka |
korenie na pizzu | |
3 - 4 ks | vajcia (L) |
1/2 balíčku | lístkové cesto |
1 hrsť | výhonky lucerny |
4 lyžice | smotana (12%) |
čerstvá pažítka |
Postup prípravy receptu
Lístkové cesto rozvaľkáme na tenký plát, vyložíme ním okrúhlu formu a poprepichujeme vidličkou, aby nám cesto pri pečení netvorili bubliny. Paradajka umyjeme a rozkrájame na tenké kolieska. Pažítku nasekáme. Vajcia rozklepneme do hrnčeka, rozšľaháme so soľou a pár lyžicami smotany. Na lístkové cesto poukladáme rajčiakovej plátky, zasypeme výhonky lucerny a korením na pizzu. Zalejeme rozšľahanými vajíčkami a poukladáme na trojuholníčky rozkrájeným syrom, najlepšie Goudou. Nakoniec posypeme pažítkou. Slaný koláč vložíme do rúry predhriatej na 220 ° C, po 10 minútach pečenia teplotu o niečo znížime, asi na 180 ° C a dopečieme dozlatista. Okraje slaného koláča nám začnú odstupovať od formy. Slaný koláč s lucernou podávame teplý aj studený ako chuťovku, večeru apod