Slaninový chlieb
- prílohy
- česká kuchyňa
- recept zobrazen: 129862x
Ak ako ja patríte k priaznivcom mäsa, iste si nenechajte ujsť recept na tento vynikajúci slaninový chlieb z domácej pekárne.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
300 ml | voda |
2 lyžice | slnečnicové semienko |
2 lyžice | olej |
350 g | hladká múka |
150 g | ražná chlebová múka |
2 lyžičky | soľ |
1,5 lyžičky | sušené droždie |
1 lyžička | cukor |
120 g | anglická slanina |
na ozdobu: | |
4 plátky | anglická slanina |
Postup prípravy receptu
Do pekárne nalejeme vodu, olej, pridáme soľ, nasypeme obe múky a nakoniec droždie s cukrom. Pekáreň nastavíme na program Klasik a necháme pracovať. Medzitým si nakrájame anglickú slaninu na veľmi drobné kocky a tie spolu so slnečnicovým semienkami dáme do pekárne po dlhom zvukovom signálu. Keď je cesto pripravené a vykysnuté, ešte však pred pečením, rozložíme na chlieb plátky slaniny, pekáreň uzavrieme a necháme piecť. Upečený slaninový chlieb vyberieme na mriežku, necháme v utierke vychladnúť a môžeme podávať.