Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Slaninovo-sýrové žemlíčky

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 128305x
Slaninovo-sýrové žemlíčky

Veľmi jemné a vynikajúce domáce žemle, ktorými oslníte rodinu i návštevy.

vytlačiť recept Slaninovo-sýrové žemlíčky
recept Slaninovo-sýrové žemlíčky
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

500 g hladká múka
2 lyžice maslo
1,5 lyžičky sušené droždie
350 ml mlieko
1 lyžička cukor krupica
2 lyžičky soľ

na ozdobu:

hrubozrnná soľ
40 g syr
100 g anglická slanina

na potření:

1 ks žĺtok

Postup prípravy receptu

Múku preosejeme, osolíme, pridáme cukor, sušené droždie a všetko zalejeme vlažným mliekom. Nakoniec pridáme zmäknuté maslo a všetko spracujeme na hladké cesto. To necháme na teplom mieste vykysnúť. Slaninu nakrájame na dlhé úzke prúžky. Tú, ktorú nevyužijeme, jemne posekáme nadrobno. Z vykysnutého cesta vyvaľkáme úzkej valčeky, ktoré spolu s prúžkami slaniny zapletajú do houstiček. Hotové žemle preložíme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným žĺtkom, posypeme hrubozrnnou soľou a jemne sekanými zvyšky slaniny. Rúru predhrejeme na 180 ° C a plech s žemličky necháme ešte dokysnúť. Slaninové žemličky pečieme asi 25 minút, potom posypeme strúhaným syrom a dopečieme. U nás zmizne žemličky vždy ešte horúce.

Komentáre k receptu Slaninovo-sýrové žemlíčky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2020 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty