Slaninové celozrnné chleby
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 4480x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
na potření: | |
maslo | |
podľa potreby: | |
celozrnný chlieb | |
olej | |
krájaná slanina | |
údený eidam | |
chilli vločky | |
soľ | |
červená cibuľa |
Postup prípravy receptu
Cibuľu olúpeme a nakrájame na tenké kolieska. Cibuľu osmažíme do zezlatovění na oleji. Slaninu použijeme už nakrájanú na plátky a mala by byť libovější. Maslo necháme rozpustiť. Plátky celozrnného chleba potrieme maslom, máličko posolíme a posypeme čili vločkami. Na každý krajec položíme plátok slaniny, poukladáme cibuľou a plátkom syra. Slaninové celozrnné chleby dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 160 - 170 ° C približne na 12 minút. Slaninové chleby podávame ako desiatu, chuťovku alebo jednoduchú večeru. Sú dobré k pivu i vínu.