Slané roládky
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 24888x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
8 ks | reďkovka |
1 balíček | lístkové cesto |
ostrý kečup | |
1 ks | kaleráb |
24 plátkov | syr |
24 plátkov | anglická slanina |
na ozdobu: | |
1 hrsť | slnečnicové semienka |
na potření: | |
1 ks | vajcia |
Postup prípravy receptu
Lístkové cesto rozvaľkáme na tenký plát (štvorec) a rádýlkem nakrájame na obdĺžniky veľkosťou plátkového syra alebo slaniny. Jednotlivé obdĺžniky potrieme kečupom, na každý položíme plátok anglickej slaniny a plátok syra. Kaleráb olúpeme a nastrúhame nahrubo, reďkovky očistíme a rozštvrtíme. Na jednotlivé roládky dáme štvrtku reďkovky a kupičku kaleráby. Okraje obdĺžnikov cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom, roládky opatrne zviniete a prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Roládky na plechu potrieme celej vajíčkom a posypeme slnečnicovým semienkami. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme na 180 ° C do zezlátnutí. Slané roládky sú dobré teplé, ale aj studené. Z jedného cesta urobíme 24 roládek, záleží na veľkosti.