Slané mamičkine pagáčiky
- chuťovky
- slovenská kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 34170x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1 kelímok | kyslá smotana |
1 lyžička | soľ |
1 ks | hera |
30 dkg | polohrubá múka |
na ozdobu: | |
arašidy | |
sezamové semienko | |
syr | |
na potření: | |
1 ks | vajcia |
Postup prípravy receptu
Múku spracujeme s herom, smotanou a soľou na hladké cesto. To necháme cez noc uležať v chladničke. Druhý deň cesto rozvaľkáme a vykrajujeme z neho drobné pagáčky. Tie zdobíme arašidy, sezamom a syrom. Záleží na tom, čo máme doma. Nakoniec ich potrieme rozšľahaným vajcom alebo len žĺtkom. Slané mamčiny pagáčky upečieme vo vyhriatej rúre.