Slaná syrová torta
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 120min.
- recept zobrazen: 50663x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
5 lyžíc | hladká múka |
5 ks | vajcia |
1 lyžička | prášok do pečiva |
2 strúčiky | cesnak |
krém: | |
2 kelímky | nátierkové maslo |
2 kelímky | chrenovej nátierkové maslo |
2 kelímky | smotana na šľahanie |
na ozdobu: | |
reďkovky | |
uhorka | |
1 balíček | nesolené arašidy |
5 dkg | vysočina |
náplň: | |
10 dkg | plátkový syr |
10 dkg | gothaj |
Postup prípravy receptu
Na potravinovú fóliu rozložíme plátky syra a na ne položíme salámu podľa chuti. Smotáme a dáme to chladničky odpočinúť. Pripravíme si korpus. Čo jedno vajíčko, to jedna lyžica hladkej múky. Ja na 2 korpusy použila 5 vajec. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky a múku vyšľaháme s kypriacim práškom do pečiva a roztlačeným cesnakom. Ku žĺtkovej zmesi pridáme 1 / 3 bielkov a šľaháme. Nebojte sa, žĺtkový zmes bude tuhá, ale po chvíľke šľahanie sa krásne rozpustí. Potom ručne vymiešame zvyšok snehu. Pečieme v tortovej forme. Ak chcete 2 korpusy ako ja, potom cesto rozdelíme a pečieme v dvoch tortových formách. Pečieme pri 180 ° C asi 15 - 20 minút. Ušľaháme šľahačku, pridáme nátierkové maslo. Vyšľaháme. Vychladnutý korpus potrieme krémom, vložíme syrovou roládu a znovu potrieme krémom. Položíme druhý korpus. Potrieme zvyškom krému a ozdobíme podľa fantázie. Boky posypeme Burak, ktoré sme rozsekali. Slaný syrový koláč necháme asi polhodiny odpočinúť a podávame. Pri rozkrojení nám roláda urobí krásny vzor.
Komentáre k receptu Slaná syrová torta (5 komentárov)
-
Zuza
25.March 2015 19:25
Robila som túto tortu Roládu treba uzku a dlhú, ak sa pekne zabori do plnky, pri krajani torty dostanete krasne kolieska na reze
-
Lucia
08.August 2012 22:58
Mozno ked ju dame po obvode korpusu?!
-
maca
09.May 2012 13:29
autor zabudol napísať, že roláda sa rozkrája na kolieska a tie sa ukladajú na korpus
-
elena
12.January 2012 11:46
tiež nerozumiem ako tu roladu na ten korpus vlozim.....
-
Jana
16.November 2011 07:23
nerozumiem ako sa da zmotana salama so syrom vlozit do torty a ako rolada pri rozkrojeni urobi krasny vzor. Je mozne prilozit nejake foto?