Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Slaná chlebová torta

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 27639x
Slaná chlebová torta

Tato torta sa hodí nielen ako darček oslávencovi, ale aj ako nevšedný zákusok po nedeľňajšom obede.

Recept na 12 porcií.

vytlačiť recept Slaná chlebová torta
recept Slaná chlebová torta sa mi páči
(Recept sa páči celkom 10x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

na ozdobu:

30 dkg vysočina
250 g cherry paradajka
1 ks Mrkva
1 ks pór
4 ks vajcia natvrdo
1 balíček olivy
2 balíčky plátkový syr

náplň:

1 ks tavený syr
1 ks cesnak
2 ks nátierkové maslo

náplň 1:

1 diel maslo
1 ks uhorka

náplň 2:

1 ks kremžská Horčica
30 dkg anglická slanina

plnka:

2 ks toustový chlieb

Postup prípravy receptu

Vyložíme tortovú formu priľnavej pre ľahšie vyklopenie korpusu. Zlepíme vždy dva plátky toastového chleba cesnakovou nátierkou a vkladáme do formy. Mám formu veľkú 32 cm a skladám ich najprv do kríža z celých plátkov a potom ďalšie dva plátky rozkrajuji s miernym zaoblením hornej strany a vložím do rohov. Potom vrchnú vrstvu natriem kremžskou horčicou a pokladu anglickou slaninou. Na to dáme jednu vrstvu plátov chleba. Ďalšia vrstva je maslová a pokladní šalátovú uhorkou. Opäť je vrstva chleba a posledný premazanie je opäť cesnakovou nátierkou a vrchná vrstva je opäť chlebová. Korpus prikryjeme fólie, aby vršok neokoral, a dáme is formou na asi 2 hodiny do chladničky na stuhnutie. Potom korpus vyklopíme na tanier. Celý tortu dookola pomažte zvyšnú cesnakovou nátierkou. Chlebový korpus ozdobíme podľa chuti a fantázie. Slaný chlebový tortu necháme stuhnúť v chladničke a môžeme podávať. Na ozdobu možno použiť čo kto má rád.

Komentáre k receptu Slaná chlebová torta (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt