Šľahačková bábovka z domácej pekárne
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 146856x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 balíček | vanilkový cukor |
250 ml | smotana na šľahanie |
2 lyžičky | kakao |
250 ml | cukor krupica |
500 ml | polohrubá múka |
3 ks | vajcia |
1 balíček | prášok do pečiva |
Postup prípravy receptu
Vo šľahačke rozmiešame vajcia a nalejeme do nádoby na pečenie pekárne. Pridáme cukor, múku a zapneme na program Tortu a necháme 5 minút miešať. Po tejto dobe vsypeme prášok do pečiva a necháme miešať ešte dve minúty. Potom pekáreň vypneme a odoberieme jednu naberačku cesta. Do cesta lyžičkou vmiešame kakao, dobre premiešame a nalejeme späť do pekárne. Ešte na dve otočenie zapneme pekárničku na program tortu, ale naozaj len na dve otočenia. Hnedé cesto by pri viac otočení odfarbila celú bábovku. Potom pekáreň prestavíte na pečenie a zapneme. Hoci je domáca pekáreň šikovný stroj, aj tu je potreba suchú špajlí skúsiť, či je bábovka dobre prepečené. Ak hodina pečenia nestačí, ešte čas pridáme a starostlivo strážim. Hotovú šľahačkovou bábovku z domácej pekárne opatrne vyklopíme, poprášime práškovým cukrom a servírujeme.