Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Sladkokyslé cukiny

  • šaláty
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 152900x
Sladkokyslé cukiny

Recept na 4 až 6 porcií výborného šalátu z dnes už bežných surovín českej kuchyne.

vytlačiť recept Sladkokyslé cukiny
recept Sladkokyslé cukiny sa mi páči
(Recept sa páči celkom 3x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

korenie
3 lyžice vínny ocot
3 lyžice píniové oriešky
3 lyžice olivový olej
soľ
3 lyžice voda
štipky petržlenu
6-8 řezů ančovičky
500 g cuketa
30 g hrozienka
1 strúčik nakrájaný cesnak

Postup prípravy receptu

Cukety zrežeme na oboch koncoch a nakrájame ostrým nožom na dlhé tenké prúžky. Vo veľkej panvici rozohrejeme olej, pridáme cesnak a opekáme ho za stáleho miešania asi 2 minúty.

Pridáme cukety a za stáleho miešania je opečieme dozlata. Potom pridáme vodu a vínny ocot, panvicu prikryjeme a cukiny zvoľna dusíme za občasného miešania 10 minút.

Rezy ančovičky (sardely) opláchneme, ak sú solené, alebo vyberieme z nálevu, ak sú naložené, nakrájame nahrubo a rozotrieme zadnou stranou varešky na pastu.

Pastu z ančovičiek, píniové oriešky a hrozienka vmiešame do zmesi na panvici. Zvýšime teplotu a miešame, kým cukety nezmäknú a nepokryjú sa tenkou vrstvou omáčky. Podľa chuti osolíme a okoreníme.

Pokrm rozdelíme do misiek, ozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame horúci alebo pri izbovej teplote. Sladkokyslej cukiny výborne chutia ako samostatný ľahký pokrm alebo ako přílohový šalát.

Zdroj: Slovart.cz

Komentáre k receptu Sladkokyslé cukiny (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt