Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Sladkokyslé cukiny

  • šaláty
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 153225x
Sladkokyslé cukiny

Recept na 4 až 6 porcií výborného šalátu z dnes už bežných surovín českej kuchyne.

vytlačiť recept Sladkokyslé cukiny
recept Sladkokyslé cukiny sa mi páči
(Recept sa páči celkom 3x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

3 lyžice vínny ocot
3 lyžice píniové oriešky
3 lyžice olivový olej
soľ
3 lyžice voda
štipky petržlenu
6-8 řezů ančovičky
500 g cuketa
30 g hrozienka
1 strúčik nakrájaný cesnak
korenie

Postup prípravy receptu

Cukety zrežeme na oboch koncoch a nakrájame ostrým nožom na dlhé tenké prúžky. Vo veľkej panvici rozohrejeme olej, pridáme cesnak a opekáme ho za stáleho miešania asi 2 minúty.

Pridáme cukety a za stáleho miešania je opečieme dozlata. Potom pridáme vodu a vínny ocot, panvicu prikryjeme a cukiny zvoľna dusíme za občasného miešania 10 minút.

Rezy ančovičky (sardely) opláchneme, ak sú solené, alebo vyberieme z nálevu, ak sú naložené, nakrájame nahrubo a rozotrieme zadnou stranou varešky na pastu.

Pastu z ančovičiek, píniové oriešky a hrozienka vmiešame do zmesi na panvici. Zvýšime teplotu a miešame, kým cukety nezmäknú a nepokryjú sa tenkou vrstvou omáčky. Podľa chuti osolíme a okoreníme.

Pokrm rozdelíme do misiek, ozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame horúci alebo pri izbovej teplote. Sladkokyslej cukiny výborne chutia ako samostatný ľahký pokrm alebo ako přílohový šalát.

Zdroj: Slovart.cz

Komentáre k receptu Sladkokyslé cukiny (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt