Sladké medové perníčky
- cukrovinky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 67220x
Recept na výborné medovníčky, ktoré sa vôbec nemusia nechať uležať. Vhodné ako na vianočné perníčky, tak aj na veľkonočné Perníková vajíčka.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
0,5 lyžičky | mletý aníz |
1 lyžička | mletá škorica |
2 ks | vajcia |
strúhaná citrónová kôra | |
80 g | maslo |
0,5 lyžičky | mleté klinčeky |
130 g | cukor múčka |
450 g | hladká múka |
1 lyžička | jedlá soda |
3 lyžice | med |
na ozdobu: | |
Bílková poleva | |
na potření: | |
1 ks | vajcia |
Postup prípravy receptu
Múku zmiešame so sódou, pridáme tekutý med, maslo alebo tuk na pečenie a ostatné prísady. Rúru predhrejeme na 200 ° C. Zo surovín vypracujeme tuhé cesto, ktoré sa nesmie lepiť. Na doske posýpanej múkou alebo medzi dvoma mikrotenovými fóliami (je lepšie) vyvaľuje z cesta placky o sile asi 3 - 4 mm. Z placiek vykrajujeme tvary, ktoré kladieme na plech ľahko vymastený tukom alebo vyložený papierom na pečenie. Vkladáme do predhriatej rúry. Medové perníčky pečieme 3 - 6 minút, podľa veľkosti tvarov. Sladké medové perníčky ihneď za horúca potierame rozšľahaným vajcom. Po vychladnutí zdobíme polevou a môžeme sa do perníčkov pustiť.