Sladké kuracie kúsky
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 21934x
Kuracie mäso chutí nielen v klasickej podobe kuracích rezňov, ale vynikne aj v kombinácii so sladkou zeleninou a ovocím.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 lyžičky | karí korenie |
1 lyžička | solamyl |
3 ks | väčšia mrkva |
1/4 ks | cuketa |
1 - 2 lyžičiek | zmes gréckych byliniek |
2 ks | kuracie prsia |
3 lyžice | sójová omáčka |
2 ks | jablko |
1 štipka | mletá štipľavá paprika |
2 lyžice | olivový olej |
Postup prípravy receptu
Kuracie prsia očistíme a nakrájame na úzke prúžky. Prosypeme je zmesou gréckych bylín, karí korením, solamylom a pokvapkáme olivovým olejom a sladkou sójovou omáčkou. Dobre premiešame a necháme ich chvíľu uležať. Cuketu a jablko olúpeme, zbavíme mäkké vnútorné časti a semien a nakrájame na kúsky. Mrkva očistíme a nastrúhame nahrubo. Zahrejeme si WOK panvicu a vsypeme do nej pripravené kuracie kúsky a orestujeme. Občas premiešame. Asi po 10 minútach, keď je mäso mäkké, ochutíme pálivou paprikou. Pridáme cuketu, premiešame, potom pridáme kúsky jablka a nakoniec mrkvu. Zmes vždy premiešame a len krátko prehrejeme. Kúsky zeleniny a ovocia musí zostať krehké, nie však rozpečenie. Podľa potreby mierne podlejeme a pridáme sójovú omáčku. Sladké kuracie podávame s zemiakových placiek alebo opečenými kúskami zemiakov a dresingom.