Sladká rýchlovka
- dezerty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 67736x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | piškótový korpus |
krém: | |
1 balíček | vanilkový cukor |
4 kelímky | kyslá smotana |
na ozdobu: | |
medovka alebo mäta | |
náplň: | |
1 plechovka | zavárané broskyne |
podľa chuti: | |
3 - 4 lyžíc | rum |
cukor múčka |
Postup prípravy receptu
Zakúpený piškótový korpus vyberieme z obalu a ľahko ho pokvapkáme rumom. Ak budú sladkú rýchlovku jesť deti, rum vynecháme. Môžeme použiť aj upečený domáci korpus. Korpus je dobré uložiť do tortovej formy. Dezert potom vyzerá úhľadnejšie. Zavárané ovocie scedíme a poukladáme ho na korpus. Smotany premiešame s vanilkovým cukrom a podľa chuti ju môžeme prisladiť. Ovocie potrieme smotanou vo vyššej vrstve. Hore môžeme dať buď štipky medovky alebo mäty a kúsok ovocia na ozdobu. Sladkú rýchlovku uložíme do chladničky, aby sa trochu premiešali chute a smotana stuhnutý. Vychladenú sladkú rýchlovku nakrájame a môžeme podávať.