Skvelá čokoládová torta
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 36637x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
6 ks | žĺtok |
5 lyžíc | polohrubá múka |
1,25 balíčku | prášok do pečiva |
1 štipka | soľ |
1 lyžica | kakao |
6 ks | bielok |
2 lyžice | olej |
6 lyžíc | cukor krupica |
krém: | |
1 ks | čokoláda na varenie |
1 balíček | vanilkový cukor |
125 g | maslo |
120 g | cukor múčka |
Postup prípravy receptu
Pripravíme s korpus. Cukor, múku, olej, žĺtky, kakao, soľ a prášok do pečiva ušľaháme dohladka. Primiešame ušľahaný sneh z bielkov. Cesto nalejeme do maslom vymastenej a hrubou múkou vysypanej tortovej formy a pečieme pri 190 ° C asi 30 minút. Po upečení necháme korpus vychladnúť. Zatiaľ si pripravíme krém. Zmäknuté maslo ušľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom a rozpustenou čokoládou približne 10 - 15 minút do hladké a nadýchané peny. Vychladnutý korpus potrieme pripraveným krémom, posypeme nastrúhanou čokoládou. Skvelý čokoládový tortu dáme do chladničky stuhnúť. Stuhnutú čokoládovú tortu nakrájame a môžeme podávať.
Komentáre k receptu Skvelá čokoládová torta (1 komentár)
-
LV
30.July 2011 10:55
Najlepšia čokoládová torta na svete