Skvelá čerešňová bublanina
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 10974x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
100 g | cukor múčka |
1 ks | vanilkový cukor |
3 ks | vajcia |
150 g | polohrubá múka |
1 ks | prášok do pečiva |
100 g | rozpustené maslo |
700 g | čerešne |
150 g | hladká múka |
200 ml | kefír |
podľa potreby: | |
tuk na vymazanie | |
múka na vysypanie |
Postup prípravy receptu
Najskôr vypeckujume čerešne. Vajcia vyšľaháme s cukrom, vanilkovým cukrom, rozpusteným maslom a kefírom. Do misy si preosejeme múku s práškom do pečiva. Tekutú zmes pridáme k múke a vymiešame cesto. Cesto vlejeme do vymasteného a vysypaného pekáča. Čerešne obalíme v múke, aby sa počas pečenia neprepadli až na dno pekáča a pokladáme ich na cesto. Čerešňovou bublaninu pečieme asi 30 minút na 180 ° C.