Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Škvarky z domácej pekárne

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 58204x
Škvarky z domácej pekárne

Tento recept mám od svojej kamarátky. U nás doma sa môžeme po týchto škvarkách roztrhať. Sú výborné a bez dlhého státia u plotny

vytlačiť recept Škvarky z domácej pekárne
recept Škvarky z domácej pekárne sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 kg surový bôčik

Postup prípravy receptu

Škvarky môžeme robiť buď z čistého sadla alebo kto má rád aj trochu mäsa, môže masť zameniť za bôčik. Bôčik teda zbavíme kože a nakrájame ho na kocky cca 1x1 cm. Kto má rád, môže aj väčšie. Vložíme do pekárne a zapneme na program marmeláda. Nechám ho prebehnúť 2x celý a tretíkrát ešte cca pol hodinky, kým nie sú oškvarky zlatisté. Potom vyberiem nádobu a pred sitko zlejeme vypečenej masť. Z bôčika ho nie je toľko, z cca 1 kg mäsa asi 2 dcl. Oškvarky presypoch do pohára alebo rovno na tanier a môžeme podávať. Najlepšie sú s chlebom - ako inak upečeným v domácej pekárni :-) Dobrú chuť

Komentáre k receptu Škvarky z domácej pekárne (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty