Škvarkový slimáci
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 29832x
Vynikajúci kalorická bomba! Ale raz za čas si môžeme pochutnať.
Recept na 6 porcií.
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
50 g | tuk |
1 ks | vajcia |
42 g | droždie |
1 ks | žĺtok |
1 lyžička | cukor |
500 g | hladká múka |
2 dl | mlieko |
1 štipka | soľ |
na potření: | |
1 ks | bielok |
náplň: | |
250 g | škvarková nátierka |
2 ks | vajcia |
250 g | oškvarky |
2 lyžice | mlieko |
soľ | |
mleté čierne korenie |
Postup prípravy receptu
Zo všetkých prísad na cesto vytvoríme cesto. Ak máme domácu pekáreň urobíme cesto v nej. Nezabudnite prvé vkladáme tekuté prísady, potom sypké. Než nám cesto vykysne, urobíme si náplň. Zmiešame v miske škvarkovou nátierku s nasekanými škvarky, vajcami a mliekom. Dochutíme soľou a korením. Vykysnuté cesto rozdelíme na dva diely a každý potrieme polovicou plnky. Smotáme a roládu krájame na centimetrová kolieska - slimáky, ktoré kladieme rezom na plech vyložený papierom. Škvarkové šneky potrieme rozšľahaným bielkom a posypeme rascou. Šneky pečieme pri 180 ° C dozlatista. Oškvarky šnečci sú moc dobrí ešte vlažnej s fazuľové polievkou.