Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Škvarkový slimáci

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 29832x
Škvarkový slimáci

Vynikajúci kalorická bomba! Ale raz za čas si môžeme pochutnať.

Recept na 6 porcií.

vytlačiť recept Škvarkový slimáci
recept Škvarkový slimáci
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

50 g tuk
1 ks vajcia
42 g droždie
1 ks žĺtok
1 lyžička cukor
500 g hladká múka
2 dl mlieko
1 štipka soľ

na potření:

1 ks bielok

náplň:

250 g škvarková nátierka
2 ks vajcia
250 g oškvarky
2 lyžice mlieko
soľ
mleté čierne korenie

Postup prípravy receptu

Zo všetkých prísad na cesto vytvoríme cesto. Ak máme domácu pekáreň urobíme cesto v nej. Nezabudnite prvé vkladáme tekuté prísady, potom sypké. Než nám cesto vykysne, urobíme si náplň. Zmiešame v miske škvarkovou nátierku s nasekanými škvarky, vajcami a mliekom. Dochutíme soľou a korením. Vykysnuté cesto rozdelíme na dva diely a každý potrieme polovicou plnky. Smotáme a roládu krájame na centimetrová kolieska - slimáky, ktoré kladieme rezom na plech vyložený papierom. Škvarkové šneky potrieme rozšľahaným bielkom a posypeme rascou. Šneky pečieme pri 180 ° C dozlatista. Oškvarky šnečci sú moc dobrí ešte vlažnej s fazuľové polievkou.

Komentáre k receptu Škvarkový slimáci (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty