Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Škvarkový chlieb

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 128495x
Škvarkový chlieb

Chlieb, ktorý tak vonia a chutí po škvarkách, že ho zjete suchý.

vytlačiť recept Škvarkový chlieb
recept Škvarkový chlieb sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 lyžička sušené droždie
1 lyžička cukor
2 lyžičky sušená zemiaková kaša
250 g hladká múka
1 lyžica ocot
1 lyžica mletý kmín
2 lyžice olej
150 g ražná chlebová múka
100 g celozrnná špaldová múka
150 g oškvarky
320 ml vlažná voda
1,5 lyžičky soľ

Postup prípravy receptu

Na doske zmiešame múky, droždia, rasca, zemiakovú kašu, soľ, cukor, prilejeme vodu, olej, ocot a spracujeme cesto. Polovicu oškvarkov umixujeme, polovicu nasekáme na drobné kúsky. Oba druhy oškvarkov vmiešame do cesta, dobre zapracujeme a necháme vykysnúť. V predhriatej rúre na 200 ° C pečieme škvarkový chlieb v chlebovej forme. Môžeme pridať slnečnicové a sezamové semienka. Občas chlieb pri pečení potrieme vodou. Upečený škvarkový chlieb vyklopíme z formy, necháme trochu vychladnúť a môžeme ho začať jesť.

Komentáre k receptu Škvarkový chlieb (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty