Škvarkový chlieb
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 120min.
- recept zobrazen: 128495x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžička | sušené droždie |
1 lyžička | cukor |
2 lyžičky | sušená zemiaková kaša |
250 g | hladká múka |
1 lyžica | ocot |
1 lyžica | mletý kmín |
2 lyžice | olej |
150 g | ražná chlebová múka |
100 g | celozrnná špaldová múka |
150 g | oškvarky |
320 ml | vlažná voda |
1,5 lyžičky | soľ |
Postup prípravy receptu
Na doske zmiešame múky, droždia, rasca, zemiakovú kašu, soľ, cukor, prilejeme vodu, olej, ocot a spracujeme cesto. Polovicu oškvarkov umixujeme, polovicu nasekáme na drobné kúsky. Oba druhy oškvarkov vmiešame do cesta, dobre zapracujeme a necháme vykysnúť. V predhriatej rúre na 200 ° C pečieme škvarkový chlieb v chlebovej forme. Môžeme pridať slnečnicové a sezamové semienka. Občas chlieb pri pečení potrieme vodou. Upečený škvarkový chlieb vyklopíme z formy, necháme trochu vychladnúť a môžeme ho začať jesť.