Škvarkový chlieb z domácej pekárne
- prílohy
- česká kuchyňa
- recept zobrazen: 141507x
Ďalší z možných variantov ako využiť domácu pekáreň na prípravu chutného chleba. Celkový čas na prípravu receptu je 3 hodiny 20 minút.
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžica | ocot |
200 g | ražná chlebová múka |
1 lyžička | cukor krupica |
1,5 lyžičky | sušené droždie |
2 lyžičky | mletý kmín |
2 hrste | jemne mleté oškvarky |
300 g | hladká múka |
1 kelímok | kyslá smotana |
2 lyžičky | soľ |
podľa potreby: | |
voda |
Postup prípravy receptu
Do odmerky vyklopíme kyslú smotanu a dolejeme vodou do 275 ml. Obsah odmerky nalejeme do nádobky v pekárni. Pridáme ocot, soľ, rasca, obe múky, cukor a nakoniec sušené droždie. Pekáreň nastavíme na program klasik, veľkosť menšiu, kôrka stredná a zapneme. Po zvukovom signálu pridáme jemne mleté oškvarky. Pekáreň všetko urobí za nás. Po skončení pečenia vyberieme nádobku s chlebom a necháme asi 5 minút stáť. Potom chlieb vyklopíme na mriežku a necháme v utierke vychladnúť. Škvarkový chlieb z domácej pekárne chutí výborne.