Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Škvarkový chlieb z domácej pekárne

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • recept zobrazen: 141510x
Škvarkový chlieb z domácej pekárne

Ďalší z možných variantov ako využiť domácu pekáreň na prípravu chutného chleba. Celkový čas na prípravu receptu je 3 hodiny 20 minút.

vytlačiť recept Škvarkový chlieb z domácej pekárne
recept Škvarkový chlieb z domácej pekárne sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1,5 lyžičky sušené droždie
2 lyžičky mletý kmín
2 hrste jemne mleté oškvarky
300 g hladká múka
1 kelímok kyslá smotana
2 lyžičky soľ
1 lyžica ocot
200 g ražná chlebová múka
1 lyžička cukor krupica

podľa potreby:

voda

Postup prípravy receptu

Do odmerky vyklopíme kyslú smotanu a dolejeme vodou do 275 ml. Obsah odmerky nalejeme do nádobky v pekárni. Pridáme ocot, soľ, rasca, obe múky, cukor a nakoniec sušené droždie. Pekáreň nastavíme na program klasik, veľkosť menšiu, kôrka stredná a zapneme. Po zvukovom signálu pridáme jemne mleté oškvarky. Pekáreň všetko urobí za nás. Po skončení pečenia vyberieme nádobku s chlebom a necháme asi 5 minút stáť. Potom chlieb vyklopíme na mriežku a necháme v utierke vychladnúť. Škvarkový chlieb z domácej pekárne chutí výborne.

Komentáre k receptu Škvarkový chlieb z domácej pekárne (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty