Škvarková nátierka s vajcami
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 75139x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
150 g | plnotučná horčica |
250 ml | sterilizované lečo |
750 g | bravčové oškvarky |
4 ks | vajcia |
podľa chuti: | |
4 strúčiky | cesnak |
4 lyžice | vegeta |
2 lyžičky | chilli korenie |
Postup prípravy receptu
Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Nescezené lečo pomelieme. V mlynčeka taktiež zomeľte oškvarky. Do misy vlejeme lečo a vsypeme oškvarky. Pridáme rozklepnutá vajcia, horčicu, cesnak a podľa chuti vegetu a čili korenie. Všetko dobre premiešame. Dôkladne umyjeme poháre od přesnídávky a osušíme ich. Naplníme je pripravenou zmesou na nátierku, zavíčkujeme a asi 30 minút je zavárame. Potom stačí škvarkovou nátierku uskladniť v pivnici, nemusíme v chladničke. Škvarková nátierka najviac chutí na tmavom chlebe, ale môžeme ju mazať aj na svetlé pečivo.