Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Škubánske opečánky

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 24877x
Škubánske opečánky

Veľmi obľúbený recept, ktorý nám robila moja babička.

vytlačiť recept Škubánske opečánky
recept Škubánske opečánky
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

5 lyžíc polohrubá múka
soľ
1/2 kg zemiaky
250 g maslo

podľa potreby:

olej na vyprážanie

Postup prípravy receptu

Zemiaky očistíme, rozkrájame, osolíme a uvaríme domäkka. Do uvarených zemiakov pridáme múku a ešte krátko asi 10 minút povaríme múku v zemiakoch. Potom vypneme a zlejeme vodu zo zemiakov. Rozšťoucháme zemiaky s múkou a pridáme na kúsky masla. Lyžicou poriadne akoby zapracovávame maslo postupne po kúskoch do zemiakov na hladkú a veľmi hustú kašu. Takto hotové môžeme škubánky rovno servírovať na tanier, posypať strúhaným tvarohom alebo makom, posypať práškovým cukrom a poliať maslom. Na náš recept ale z tejto hustej kaše tvoríme placky, ktoré opekáme pozvoľna na rozpálenom oleji alebo masti. Škubánky opečánky podávame podľa chuti.

Komentáre k receptu Škubánske opečánky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty