Škubánske opečánky
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 24877x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
5 lyžíc | polohrubá múka |
soľ | |
1/2 kg | zemiaky |
250 g | maslo |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie |
Postup prípravy receptu
Zemiaky očistíme, rozkrájame, osolíme a uvaríme domäkka. Do uvarených zemiakov pridáme múku a ešte krátko asi 10 minút povaríme múku v zemiakoch. Potom vypneme a zlejeme vodu zo zemiakov. Rozšťoucháme zemiaky s múkou a pridáme na kúsky masla. Lyžicou poriadne akoby zapracovávame maslo postupne po kúskoch do zemiakov na hladkú a veľmi hustú kašu. Takto hotové môžeme škubánky rovno servírovať na tanier, posypať strúhaným tvarohom alebo makom, posypať práškovým cukrom a poliať maslom. Na náš recept ale z tejto hustej kaše tvoríme placky, ktoré opekáme pozvoľna na rozpálenom oleji alebo masti. Škubánky opečánky podávame podľa chuti.