Škótske vajcia
- hlavné chody
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 149241x
Recept na škótska vajcia zabalená v lahodnom mäsku, šunke a syru. Pri slávnostnom obede určite každého očarí.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 ks | bravčové alebo kuracie rezne |
4 plátky | syr |
soľ | |
grilovacie korenie | |
strúhanka | |
mleté čierne korenie | |
mlieko | |
olej | |
hladká múka | |
1 ks | vajcia |
4 ks | vajcia natvrdo |
4 plátky | šunka |
Postup prípravy receptu
Rezne umyjeme, osušíme a rozklepeme tak, aby sa v nich dala zabaliť vajcia. Rozklepané rezne osolíme, okoreníme, posypeme trochou grilovacieho korenia a necháme odpočinúť.
Uvarené vajcia olúpeme a pripravíme si trojobal. Do samostatnej misky dáme strúhanku, hladkú múku a do poslednej vajce, ktoré zmiešame s trochou mlieka a soli.
Doprostred rezňa položíme plátok šunky, naň plátok syra a nakoniec vajcia. Vajcia do všetkého zabalíme a mäso spevníme špáradlami.
Pripravená balené vajcia postupne obaľujeme v múke, vajci a strúhanke.
Rozohrejeme si panvicu, pridáme vyššiu vrstvu oleja a obalená vajcia smažíme dozlata. Orestované vajcia osušíme obrúskom, zbavíme je špáradiel.
Vhodnou prílohou sú varené zemiaky alebo zemiaková kaša a zelenina. Pred podávaním vajcia rozpolíme a ozdobíme.
Foto: Profimedia.cz